Εταίροι

Γνωρίστε τους εταίρους του έργου

Udruženje Dah Teatar

DAH Theatre Research Center (DTRC) είναι μια ανεξάρτητη επαγγελματική εταιρεία θεάτρου που ιδρύθηκε το 1991 στη Σερβία και συγκεκριμένα στο Βελιγράδι. Αποτελεί μια σύγχρονη καλλιτεχνική κολεκτίβα που εστιάζει σε κοινωνικά θέματα, βασιζόμενη στις αρχές της κοινωνικής δράσης και στην άρτια εκτέλεση καλλιτεχνικών παραγωγών και έργων. Πέρα από τη δική της έρευνα, η DAH Theatre επιδιώκει στη συνεχή ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και απόψεων μεταξύ καλλιτεχνών και επαγγελματιών θεάτρου από διαφορετικές πολιτιστικές παραδόσεις.

Με περσσότερες από 45 θεατρικές παραγωγές, 10 Ευρωπαϊκές, 20 διεθνής συνεργασίες και 13 διοργανώσεις εστιβάλ, DAH Theatre είναι μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες θεάτρου της περιοχής. Το DAH Theatre είναι μέλος πολλών εθνικών και διεθνών θεατρικών δικτύων και συνεργάζεται με τα πιο διάσημα πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο για το θέατρο  “DAH Theatre, A Sourcebook”, εκδόσεις Lexington Books.

Η DAH Theatre περιλαμβάνεται στο βιβλίο The Twenty-First Century Performance Reader, εκδόσεις Routledge, 2019. Η DAH Theatre για πάνω από 29 χρόνια  και έχει εμπλακεί, παράγει, ξεκινήσει και οργανώσει πολλές δραστηριότητες. Έχει εξελιχθεί σε διεθνούς φήμης παραγωγό πρωτοποριακού θεάτρου με κοινωνικά κίνητρα που αντιτίθεται στη βία, τις διακρίσεις και την ξενοφοβία και προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη, τη συμφιλίωση, την κοινωνική ενσωμάτωση και την ειρήνη. Οι καλλιτέχνες του DTRC πρεσβεύουν ότι το θέατρο έχει τη δύναμη να αλλάξει άτομα, να αλλάξει τις κοινότητές μας και ότι οι καλλιτέχνες έχουν τη δύναμη της δημόσιας έκφρασης, το οποίο είναι «ένα απίστευτο προνόμιο, αλλά και τεράστια ευθύνη».

Μέσα από τις δραστηριότητές της, η DTRC θέλει να δημιουργήσει ένα χώρο συνάντησης για καλλιτέχνες, διαχειριστές πολιτισμού, ειδικούς, διαφορετικούς οργανισμούς και πρωτοβουλίες, νέους και κοινό ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου από την τοπική κοινότητα, την ευρύτερη περιοχή και το εξωτερικό, φέρνοντας  εργαζόμενους του πολιτισμού, καλλιτέχνες, διευθυντές και εμπειρογνώμονες από την περιοχή για να συναντηθούν μεταξύ τους και με την τοπική κοινότητα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για συνεργασία και κοινά έργα, παρουσιάζοντας τις παραγωγές σε περιοδείες και ανταλλάσσοντας εμπειρίες.

Contact information

διεύθυνση e-mail
dahteatar@dahteatarcentar.com